غارها چگونه به وجود میآیند؟
هر گونه گذرگاه یا راه زیرزمینی که بر اثر جریان آبهای اسیدی و نفوذ آنها در سنگهای آهکی به وجود میآید، غار نامیده میشود. این آبها در سنگها نفوذ میکنند و گاهی وقتها شبکهای از حفرههای بزرگ زیرزمینی را به وجود میآورند.
پس از تشکیل هر غاری، آب از سقف و دیوارهای آن چکه میکند، و این امر،بیشتر وقتها سبب به وجود آمدن شکلهای عجیبی در کف و سقف غارها میشود که استالاکتیت و استالاگمیت نامیده میشوند.
غارنشینان
هر کسی را که در غار زندگی میکند، میتوان غارنشین نامید؛ اما منظور ما از «غارنشین» معمولاً اجداد و نیاکان انسانهای امروزی هستند.
غارها، محلهایی طبیعی درون کوهها و زیرزمین هستند که در برابر تهدیدات شرایط جوی نامناسب و حیوانات وحشی، پناهگاه خوبی محسوب میشوند. این غارها اولین نقاط مسکونی انسانها بودهاند.
دهانه غارها معمولاً خشک هستند و هنگام سردی هوا میتوان در آنجا آتش روشن کرد. این غارها، هنگام گرمی هوا نیز پناهگاه خوبی در برابر تابش خورشید هستند. محصور و بسته بودن غارها نیز به غارنشینان امکان مبارزه با حیوانات خطرناک را میدهد. امروزه، هنوز بقایا و آثار غارنشینان در برخی از نقاط جهان- چین، جنوب آسیا، اروپا و آفریقا- یافت میشود. در چنین مکانهایی ابزار و سلاحهای مورد استفاده آنها به همراه استخوان حیوانات شکار شده، در زیر زمین مدفون است. خاکستر و بقایای آتش آنها نیز به دست آمده و در اعماق غارها گورهای غارنشیان همچنان باقی مانده است. روی برخی از دیوارها هم نقاشیها و کندهکاریهای به چشم میخورد. باستان شناسان با توجه به چنین مدارکی توانستهاند اطلاعات زیادی درباره چگونگی زندگی انسانهای باستان به دست آورند.
نخستین کتاب مرجع من
تنظیم:بخش کودک و نوجوان
****************************